Leestijd: 4 minuten

5 redenen waarom elk bedrijf een professionele website nodig heeft

Heeft u een bedrijf zonder website?

We begrijpen de redenen waarom u er misschien niet tegen kunt om er een voor uw bedrijf te bouwen: “Ik ben niet technisch onderlegd”, “ze zijn te duur”, “Ik heb geen tijd”, of het beruchte “Ik heb genoeg zaken en Ik heb er geen nodig”. De realiteit is dat u niet technisch onderlegd hoeft te zijn, een professionele website voor uw bedrijf kan goedkoop en gemakkelijk zijn, en om het nog eenvoudiger voor u te maken: het niet hebben van een website kost u tijd en geld.

Kijk hier eens naar… 81% van de mensen doet onderzoek naar een bedrijf of dienst op internet voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Dat zijn 25,92 miljoen mensen die online naar bedrijven zoeken. Toch noemde 46% van de bedrijfseigenaren “Bedrijven hebben er momenteel geen nodig” als belangrijkste reden om geen website te hebben. We zijn geen statistici, maar we kunnen zien dat hier een flagrante scheiding is.

Twijfelt u nog of uw bedrijf een website nodig heeft? Blijf lezen…

1. Het hebben van een website zal nieuwe klanten naar uw bedrijf trekken en zo meer geld opleveren

81% van de mensen doet online onderzoek naar een bedrijf of service voordat ze een aankoopbeslissing nemen. Als u geen website heeft, heeft u geen kans om een aandeel in deze markt te veroveren.

Uw website kan 24/7/365 beschikbaar zijn, zelfs als u dat niet bent. Een website fungeert als uw “always-on” zakelijke advocaat tijdens en buiten kantoortijden.

Websites helpen u meer van uw bestaande leads te converteren, omdat de meeste mensen nog steeds hun eigen onderzoek doen en u vergelijken met uw concurrenten.

2. Voeg direct geloofwaardigheid toe aan uw bedrijf door simpelweg een website te hebben

De consument van de 21e eeuw is een scepticus; in feite gaf 56% van de mensen aan dat ze een bedrijf zonder website niet zullen vertrouwen. Het hebben van een goede website verhoogt direct uw geloofwaardigheid als legitiem bedrijf.

De eerste indruk telt en met websites kunt u een zeer sterke indruk maken met een goed ontworpen introductie voor uw bedrijf.

Een website kan u helpen uw expertise te laten zien en uw bedrijf beter te positioneren. Een website kan uw belangrijkste hulpmiddel zijn om op te vallen in een menigte.

3. Het is niet zo moeilijk of zo duur als u denkt

U hoeft niet technisch onderlegd te zijn om een ​​website te krijgen. Veel webontwikkelingsbedrijven hebben zeer eenvoudige aanmeldingsprocessen die het proces snel en pijnloos voor u maken.

Het kan zeer kosteneffectief zijn. Websites bieden een beter rendement op uw investering dan welke andere vorm van adverteren dan ook. Als u van plan bent uw bedrijf op de markt te brengen, moet een website uw eerste prioriteit zijn.

Na verloop van tijd zal de relatief lage investering voor het verkrijgen van een zakelijke website zijn vruchten afwerpen door u nieuwe klanten aan te trekken en uw merk op te bouwen. Bovendien is het een legitieme zakelijke uitgave en een belastingafschrijving.

4. Het hebben van een website zal u uiteindelijk tijd besparen

Of u nu e-mails verhandelt, telefoontjes aanneemt of voorstellen verstuurt – communiceren met potentiële klanten kost tijd. Uw website kan u die tijd besparen door antwoorden te geven op veelvoorkomende vragen en verzoeken van klanten. Wat betekent dit voor jou? U kunt uw tijd besteden aan waardevollere dingen.

5. Positioneer uzelf en houd de controle over uw merk

Een website fungeert als een platform voor uw berichten en vormt de online perceptie van uw bedrijf op een manier die uw socialemediakanalen niet kunnen bieden.

Met het platform kun je jezelf in de markt positioneren om het exacte type klanten te krijgen waarnaar je op zoek bent.

Veel ondernemers zijn online beoordeeld, soms onbewust en/of negatief. Hoe beïnvloedt dit jou? 79% van de gebruikers die online reviews lezen, gelooft ze. Bestrijd die negativiteit door uw eigen positieve getuigenissen te plaatsen.

Om samen te vatten: U heeft een website nodig en het is makkelijker dan ooit om er een te krijgen

Dus nogmaals, hoewel we van mening zijn dat niet iedereen een website nodig heeft, hebben we u laten zien waarom elk bedrijf een website nodig heeft. Er is een zeer kleine en goedkope toetredingsdrempel en er is een enorme kans om uw bedrijf te laten groeien.

Als u vandaag één ding gaat doen om uw bedrijf succesvoller te maken, is het van het maken van een website uw topprioriteit maken.

Het is gemakkelijk om een ​​beter bedrijf te zijn. Neem een ​​website.